17 March 2014

Excellent Infinity forever.


EXCELLENT INFINITY?

yeahhh. EXIT for short form. EXIT ni nama batch aku kat Sais nuuu. EXIT diaspirasikan drpd Sir Nik. beliau yg suruh kami letak nama batch EXIT. dan demi menghormatinya. kami redha dan letak lah nama batch kami EXIT. hahaha.

here i want to story about my batch.


masa minggu SPM dahulu kala. banyak perkara berlaku. actually musibah lah.

first of all, Umar. dia mengalami kecederaan dekat bahu dan kena jahit 8 jahitan kot. ni semua pasai dia terhantuk bahu kat sinki toilet asrama masa mahu ambil baju yg jatuh. time ni tengah exam Sejarah. so dia diberi extra time. 

second, Fatihah. habis exam Sejarah paper 3. kami dikhabarkan dgn berita kematian arwah ayah fatihah. feel so sorry to her.alhamdulillah dia tabah hadapi semua ni. semoga arwah ayahnya dirahmati dan ditempatkan dikalangan orang yg beriman. amin.

third, Naim. dia ni kes main futsal. last last tiang goal futsal tu hempap tangan kanan dia. tangan kanan dia patah. so dia kena jawab exam secara lisan. setiap subject akan ada seorang cikgu yg diupah untuk jadi assistant dia. hmmm seksa juga lah aku tengok dia jawab exam dalam bilik kesihatan tu -.- haiihhhh

 then last saturday. 15 march 2014. kami digemparkan dengan berita permergian arwah Ahmad Faris yg meninggal dunia sebab accident. seriously. aku terkejut. sedih. memang lah aku tak rapat dengan dia. tapi dia batchmates aku. tak rapat mcm mana sekalipun mmg akan terasa jugak kan. hmmm. Al-Fatihah untuk arwah. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yg beriman. amin.

sehari selepas tu. dapat berita lagi. kali ni Amirul pulak kena pukul dekat plkn. masuk wad kecemasan. berlaku pendarahan dekat otak. kena bedah. tapi alhamdulillah. sekarang dia dah ada positive feedback lah. dah sedar dari koma. dah boleh gerak gerak sikit. hmmm. alhamdulillah.


sedih. macam macam berlaku. sampai cikgu sendiri pun ada cakap yg dia tak pernah alami situasi macam ni kat sekolah yg dia mengajar dahulu. 

tapi mungkin semua ni ada hikmahnya kan. just think positive :)

who knows this thursday maybe sais will be the top 5 in terengganu for SPM result kan? mana tahu tu mungkin hikmahnya ke. so stay strong my dear friends. everything happen has their own reason right?

-sumber : SBP0913 cover counting days by Omar.


3 days more. berdebar? fuhhh mestilah. nak tercabut rasa jantung haku nih. hahaha. btw tawakal je lah. Allah knows whats the best for us. 

btw tunggu nanti next week punya post k. cek habaq result cek naaa. hahahaha. cehhh.

thats all lah beb.

kbyee. tata darl.
Post a Comment
copyright by izzatihadra. peace ^^