23 January 2014

UPU


engineering?

medic?

pharmacist?

aku tak tahu mana satu aku nak. kalau ikut kan memang nak medic. tapi aku sedar biology ku tak mantap. tak pernah dapat a pun. senang cerita the worst subjek lah tu. sober betul :(

then aku mintak khidmat nasihat cik anis lalora yg sedang mengambil foundation di UTP chemical engineering tu.
dia cakap aku memang takleh medic. sebab masa trial pun bio aku paling low subjek. 60 B. and the highest subjek sains aku adalah addmath. 78 A-. second highest chemist. 66 B+. then physics 63 B. hmm anis kata aku memang kena engineer. tengok subjek tough pun sub engineering punya.

aku? haihh mama nak sangat aku jadi doc. tapi aku bio pun takleh kot. hm hm aku pun isi empat u yg atas tu semua asasi kejuruteraan / fizikal dari UM, UITM, UPNM, UIAM. then nak try bijak ke tak bijak. aku pun hekk g apply asasi pintar UKM. memang cari nahas lahhhh. pastu ada lagi tiga kosong aku fill dengan asasi sains hayat UITM, UIAM. satu lagi asasi farmasi UIAM.

btw aku nak cancel kan UPNM nanti bila aku nak update result SPM nanti. tak yakin aku ngan UPNM bila aku baca satu blog akak tu. yelah. latihan dia mengalah kan latihan aku masa g kem kadet polis dulu. kem dulu pun aku tak larat sangat -.-

pape pun do trust to ALLAH plans. and bersyukurlah :)


Post a Comment
copyright by izzatihadra. peace ^^